Tartós szőrtelenítés IPL technológiával

IPL-technológia

A tartós szőrtelenítés legmodernebb eljárásai közé tartozik az IPL-technológia (IPL=intenzív villanófény). Az IPL-gép a speciálisan szűrt, látható fényt a bőrön keresztül a növekvő szőrszálba vezeti. A kibocsátott fényimpulzust a szőrszál és a szőrtüsző pigment (melanin) tartalma nyeli el, a fény átalakul hőenergiává, melynek következtében a szőrtüszők károsodnak, inaktívvá válnak. A pulzációs fényt a melanin szelektív módon nyeli el, így biztosított a termorelaxáció, melynek következtében a szőr körüli szövetek nem hevülnek fel, a bőr sértetlen marad.

Mivel a melaninképződés a növekedési szakasz jellemzője, a kezelés során csak azok a szőrtüszők roncsolódnak, amelyek növekedési (anagén) fázisban vannak. Szőrzetünk túlnyomó többsége nyugalmi állapotban van, csak kb. 20-30 százaléka található az anagénfázisban. Ebből adódóan 6-10 hetes szünetek beiktatása mellett több kezelésre is szükség van. A kezelések száma függ a bőr és a szőr színétől, milyen fázisban van a szőr növekedése, és a páciens fiziológiai állapotától.

IPL szőrtelenítés előnyei:
  • Tartós hatás - a több alkalmas kezeléssorozattal hosszantartó szőrtelenséget lehet elérni, amely megfelelő utókezelésekkel akár évekig is fenntartható
  • Fájdalommentes - nincs a gyántázást, epilálást követő kellemetlen érzés, fájdalom
  • Szelektív hatású - csak a szőrtüszőket károsítja, a környező bőr sértetlen marad
  • Nincsenek mellékhatásai - mivel nem lép fel allergiás reakció, akár intim területen is elvégezhető
  • Nem kíséri szőrbenövés, sőt a szőrtüszőgyulladásokat is megszünteti
Kezelés előtt:

- 30 nappal a kezelés előtt már ügyelni kell arra, hogy ne érje napsugárzás a kezelendő felületet, ill. ha ez nem megoldható, megfelelő fényvédőkrém használata javasolt. Szoláriumba menni tilos!

- Legalább 14 nappal a kezelés előtt már szünteltetni kell az alábbi tevékenységeket.

  • gyantázás
  • epilálás
  • szőr kihúzása csipesszel
  • szőr halványítása, festése
  • szőrtelenítő krém használata

- 24 órával a kezelés előtt ajánlott leborotválni az érintett területet, továbbá nem javasolt uszodába, szaunába menni, mert a vízben lévő klór ingerli a bőrt

- arckezelés esetén kezelés előtt minden sminket le kell mosni

A kezelés menete:

Közvetlenül kezelés előtt minden szőrtől megszabadítjuk az érintett bőrfelületet. Hűsítő kontaktgéllel kenjük be a bőrt. Az IPL készülék ablakos kezelőfejét a bőrre helyezve fényimpulzusokat bocsátunk ki, melyet a szőrtüszőben lévő melanin elnyel, s így a szőrtüsző inaktívvá válik. A kezelés során folymatosan figyeljük a bőr rekacióját. A kezelés kizárólag a növésekedési fázisban levő szőrre hat. Ebből adódóan néhány szőr visszamarad a kezelt területen, aminek következtében egynél több kezelésre van szükség. A kezelés alatt nem történik változás, az elhalt szőr kb. 2 hét után kezd kihullani. A kezelést a bőr letisztításával zárjuk.

Kezelés után:

- A kezelést követő 1 hétig óvjuk a kezelt területet az UV sugárzástól, kerüljük a napfényt, szoláriumot. További 2 hétig fényvédőkrém használata javasolt.

- A kezelést követő 48 óráig ne vegyünk forró fürdőt, ne menjünk szaunába!

- Tartózkodjunk a klóros víztől!

- Ne alkalmazzunk bőrhámlasztást egy hétig!

- Ne epiláljuk a területet a következő kezelésig! A borotválás engedélyezett.

- Az enyhe bőrpír átmeneti, külön kezelést nem igényel.

Villanófényes tartós szőrtelenítés árlista