Cukorgyanta vs. hagyományos gyanta

Gyantázás

Mivel szalonunkban most már elérhető a cukorgyanta is, ezért az alábbi cikkben összeszedtük a hagyományos gyantázás és cukorgyanta előnyeit, illetve hogy mikor melyiket érdemes választani.

Lassan két évtizedes tapasztalatom alapján azt bizton állíthatom, hogy a gyantázás - bármelyik fajtáját is választjuk - a borotválásnál, a szőrtelenítési krémeknél mindenképpen jobb és hatékonyabb megoldás. Mivel manapság az emberek előszeretettel végzik a gyantázást otthoni környezetben, még magasabbra állították a mércét, hogy rávegyük őket arra, hogy felkészült szakemberre bízzák ezt a folyamatot. Mielőtt azonban rátérnék a kétfajta gyanta ismertetésére, van egy dolog, amire szeretném a figyelmeteket felhívni.

Fontos tudni, hogy ma már nem szűrjük a gyantát ideális esetekben. Mivel a magyar kreatív nép, ezért mindig tájékozódjatok erről, mielőtt kozmetikát választotok, és győződjetek meg róla, hogy ez biztosan így legyen, hiszen rengeteg fertőzést hordozhat magában (többek között szemölcsök kialakulásához is vezethet). Dolgoztam olyan helyen, ahol ennek volt kultúrája a spórolás jegyében. Mindamellett, hogy elég undi, a higiéniától is nagyon távol áll.

Most pedig nézzük, mi hogyan gyantázunk.

A klasszikus gyantázás nálunk azt jelenti, hogy a nagyobb területeken, mint például a láb vagy kar, egyszer használatos gyantapatront használunk. Összetevők és állag alapján sokféle gyanta közül választhatunk. A Szépségkozmetika mindig úgy dönt egy új termék bevezetéséről, hogy azt hosszan megelőzi egy tesztelési időszak, amikor is több termék közül eldöntjük, melyik lesz a befutó. A kínálat időről időre változik, hiszen folyamatosan jönnek az újabb és jobb minőségű termékek. Igyekszünk nem csak az arckezelések, de a szépségápolás minden területén megújulni.

Nálunk a gyantázás is prémium kategóriás termékekkel történik. Igyekszünk nagy figyelmet fordítani magára a gyantára, például legyen kellemes az illata; speciel ez számomra egy nagyon fontos szempont, mert maga az élmény is kellemesebb ezáltal, de a legfontosabb a gyantázási technikán múlik. A cél a precizitás, a lehetőség szerinti legkevesebb fájdalom okozása, illetve a gyorsaság. A lágyabb részekre, mint az arc szőrzete, hónalj és intim területek kenhető, folyékony gyantát használunk. Ennél az eljárásnál is a fent említett szabályok vannak érvényben.

A cukorgyantát már nagyon régről ismerjük, használjuk, bizonyos kultúrákban a nőknél nagyon fontos szerepet játszik a vallás területén is, gyakorlatilag a “megtisztulás” folyamata. A cukor-és hagyományos gyanta közti elsődleges különbség az összetételben rejlik, a cukorgyanta kizárólag természetes összetevőkből áll. Használata során kisebb fájdalomérzet alakul ki, hiszen nem bántja a bőr élő sejtjeit, ezáltal minimális irritációt okoz. A szakirodalom szerint egyáltalán nem okoz allergiát, ami egy nagyon fontos szempont. Technikája is ellentétes a hagyományos gyantázással. Cukor lévén az egyszerű víz is oldja, de azt gondolom, hogy egy színvonalas gyantázás végén alap, hogy a vendég tiszta bőrrel távozzon és ne ragadjon.

A cukorgyantázás során a bőr valóban bársonyos és puha lesz azonnal, ezzel szemben a hagyományos gyantázásnál rendszerint még hosszabb ideig is érzékeny lehet a bőr. A cukorgyantázás egy picit több időt vehet igénybe. Megoszlik a szakemberek véleménye, ki melyiket és miért ajánlja, vagy éppen nem. Azt tanácsolom, akinek érzékeny, vékony bőre van, esetleg nem bírja a fájdalmat, számára a cukorgyanta az ideális választás. A cukorgyantát ajánljuk abban az esetben is, amikor esetleg aznap olyan program van, hogy kellemetlen lehet, ha még piros a gyantázott terület, de SOS-ben kellett az utolsó pillanatban. Egyébként mindkét eljárás tökéletesen jó a makacs szőrök eltávolítására. Reméljük, hogy tudtunk segíteni a választásban.